Wat is personal training en wat kun je hiervan verwachten?

 

Ben je het beu om snel moe te zijn bij gewone dagelijkse activiteiten? Zit je minder prettig in je vel, of kun je het tempo van je vrienden niet meer bijhouden tijdens sportieve activiteiten? Dan wordt het misschien eens tijd dat je iets gaat doen aan je conditie. Lukt het je niet om dit zelfstandig aan te pakken of vind je sporten in een (grote) groep niet prettig? Dan is Personal Training misschien wel iets voor jou.

 

Bij Personal Training ontstaat al vrij snel het beeld van personen met fors overgewicht die worden getraind / afgemat door een trainer die hard roepend mensen tot het uiterste staat te motiveren. Dit is niet de werkwijze die ik hanteer. De definitie van een personal trainer is voor mij niet meer dan een trainer die je persoonlijk begeleid naar een bepaalde doelstelling.

 

Met Personal Training kun je bij mij eigenlijk alle kanten op. De trainingen vinden plaats op het adres Hartelweg 20 in Breda. Daarnaast wordt er ook buiten en op andere locaties gesport. Lekker buiten hardlopen, fietsen (racefiets, mountainbike) zwemmen, tennissen, of gewoon een paar kilometer flink doorwandelen. Afhankelijk van wat je wilt en kunt, gaan we aan de slag met afwisselende oefeningen en trainingen. Het doel van deze trainingen is om je fysiek naar het gewenste niveau te begeleiden en op zoek te gaan naar manieren van bewegen die je zelfstandig op de lange termijn kunt volhouden. Dat kan dus bijvoorbeeld zijn het trainen voor een 1/8e triatlon, het verbeteren van je conditie, balans, kracht en flexibiliteit, het weer optrainen na blessures aan een onderdeel van het bewegingsapparaat of het op een gevarieerde manier aan de gang gaan (en blijven) met verschillende sporten. 

 

De trainingen zijn zeker ook geschikt voor mensen die het moeilijk vinden om in beweging te komen en te blijven en/of die een beperking ervaren bij het sporten/bewegen, door bijvoorbeeld de gevolgen van een TIA, ziekte van Parkinson, COPD of overgewicht. 

 

Bang dat je ineens veel moet gaan bewegen? Maak je geen zorgen. Om een conditie op te bouwen hoef je je niet dagelijks in het zweet te werken. We maken kleine stapjes om blessures te voorkomen,  pakken het rustig aan en bouwen langzaam op.

 

Nieuwsgierig naar wat deze manier van trainen voor je zou kunnen beteken?

Neem dan vrijblijvend contact op voor een gratis proefles.